Od samog početka Učilica je, kao društveno odgovoran brand, aktivna na području humanitarnoga rada i može se pohvaliti mnogim projektima čiji je cilj kroz zajedništvo roditelja, djece i nastavnika ustrajno podizati razinu znanja i spoznaja u školske djece.

Prateći situaciju u društvu i vjerujući da sveobuhvatan kurikulum razvija snagu logike i rezoniranja, ovoga puta naš obiteljsko edukativni projekt odlučili smo dopuniti znanjem i razmijenom iskustva o društveno političkim procesima.

U organizaciji Centra za obnovu kulture održava se druga ljetna škola "Temelji liberalne demokracije", u Korčuli u trajanju od 22. - 27. kolovoza 2011. , namijenjena studentima i mladim profesionalcima koji žele naučiti i implementirati osnove aktivnog življenja u demokraciji. Tečaj se plaća, ali Učilica će za 5 nastavnika/ica osnovnih škola zainteresiranih za ovu tematiku sponzorirati smještaj u hotelu s 3 zvjezdice (polupansion) i kotizaciju za predavanja.

Ako ste učitelj - nastavnik/ca u osnovnoj školi, imate do 35 godina, dobro poznajete engleski jezik, želite produbiti svoja znanja te volite dijeliti naučeno (i viđeno :)), prijavite se putem naše web forme i otiđite ovog ljeta na Korčulu.


Vjerujemo kako ćete uzbuđenje ljetnog druženja i učenja s predivne Korčule prenijeti i nastavu Vašim učenicima te se nadamo kako će ova ljetna druženja u suradnji s COK-om postati tradicija UČILICE i učitelja – nastavnika.

 

Grad Korčula by Elvis Popović
 

 


Za uzvrat, obveze svakog polaznika prema Učilici su:

  • svakog dana napraviti barem 3 fotografije s predavanja ili druženja, uz nekoliko popratnih rečenica za svaku fotografiju.
  • Učilici dati pravo objave tih materijala.
U slučaju više prijava, prednost dajemo prijavama s preporukom ravnatelja škole u kojoj  radite.
Prijave su otvorene do 30. srpnja kada ćemo i obavijestiti kandidate.

Više informacija o ljetnoj školi i predavačima potražite na stranicama Centra za obnovu kulture.

 

 

Prijava za školu


U ponedjeljak 22. veljače u 12.30 u OŠ "Biograd" u Biogradu na Moru Josip Torić, učenik 7. razreda, svečanim uručenjem darovnice postao je ponosni vlasnik „Zemlje Znanja“ od 957 četvornih metara (Poljica–Nin). Zemljište je zaradio isključivo zahvaljujući svome znanju iskazanom u natjecanju u igri „Trka znanja 2“ u Učilici.

Akcija Zemlja - Djeca - Znanje se nastavlja, a više o novom zemljoposjedniku i dodijeli zemlje pročitajte na stranicama Učilice

humanitarna akcija božićna iskraInspirirani idejom širenja božićne iskre, odlučili smo se, u suradnji s Udrugom umirovljenika domovinskog rata, pokrenuti akciju humanitarnog karaktera te dvoje djece branitelja lošijeg imovinskog stanja odvesti na inspirativan šestodnevni put u Rim.

Da bi akcija uspjela i dvoje djece otišlo u Rim, potrebno je proslijediti e-mail prijateljima, kolegama i znancima, zamoliti ih da učine isto te tako skupiti 10 000 klikova na stranici www.bozicnaiskra.com. Zauzvrat, svim sudionicima poklanjamo lijepu božićnu pjesmu - 'Božićnu Iskru'.

Nadamo se da ćemo zajedno uspjeti proširiti mir i ljubav božićne iskre.

Čestit Božić i sretnu Novu 2010. godinu žele Vam

Markot.tel i Učilica

pobjednik trke znanja Nakon više mjeseci natjecanja na CD Učilici, u subotu 6. lipnja 2009. deset najboljih osnovnoškolaca odmjerilo je svoje snage na finalnom natjecanju igre znanja ”Trka znanja 2” u Udbini, u OŠ Kralja Tomislava.

Sami događaj započeo je u Gospiću, gdje su nakon okupljanja finalisti posjetili Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljaniću i Memorijalnu kuću dr. Ante Starčevića u mjestu Veliki Žitnik.

 

Više >>>