Prometna Učilica

Prometna UčilicaPrometna Učilica je web aplikacija namijenjena za učenje, poučavanje i provjeru znanja sadržaja prometne kulture s ciljem daljnjeg unaprjeđenja sigurnosti prometa kod najugroženije skupine sudionika u prometu – djece. Sadržaji Prometne Učilice, usuglašeni od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa MUP-a RH s nastavnim planovima MZOŠ-a, odnose se na promicanje ispravnog ponašanja u prometu za naše mlade pješake i bicikliste.

Korištenjem Prometne Učilice, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa zajedničkim radom promiču obrazovanje školske djece u svrhu kontinuiranog stjecanja odgovarajućeg prometnog znanja i prometne kulture te prihvaćanju temeljnih načela pravilnog ponašanja u prometu. Prometna Učilica dostupna je i nastavnicima za prezentaciju i poučavanje u osnovnim školama. Inovativnim metodičkim pristupom poučavanja obogaćuje set učiteljskih metoda u poučavanju prometnih nastavnih sadržaja - priroda i društvo, tehnički odgoj.

 

Prometna Učilica smještena je na serverima Hrvatske istraživačke mreže – CARNeta na web adresi http://ucilica.skole.hr/
Korisničke podatke, korisničko ime i lozinku za pristup Prometnoj Učilici daje administrator škole, a s istim podacima može se pristupiti i Školskoj Učilici.